psSMILE въвеждащо обучение по СЕУ, проведено в София

Чудесно въвеждащо обучение по социо-емоционално учене във връзка с проект psSMILE бе проведено в София, България в периода 5-7 ноември 2020г. в хотел Грами, с участници от 4 училища от 4 различни региона в страната. Очаквахме повече гости, но covid-19 пандемията доведе до някои промени в плановете.  

Все пак имахме шанса да проведем събитието лице-в-лице с част от удивителните преподаватели, педагогически съветници и администратори от включените училища.  

Те получиха информация за цялостната логика, стояща в основата на psSMILE, множество дейности, които не само наблюдаваха, но успяха да тестват на практика, както и възможности да презаредят своята креативност като инструмент и необходимост за надграждане на социо-емоционалната интелигентност – лично и в децата. 

Групата участници и обучителите от CuBuFo си тръгнаха от събитието с чувство на удовлетвореност и пълнота, което ще топли сърцата ни в хладните дни на социално дистанциране, които предстоят.  

Всички имаме нужда от реално физическо взаимодействие, което е така важно за социо-емоционалното здраве, поради което се надяваме скоро да можем да продължим със следваща среща от същия вид.