Аудио-визуален пакет за театър и приобщаване – T.I.P.

Проект T.I.P. Erasmus+ е към своя край. Въздействието, което той имаше върху младите участници и онези, до които успяхме да достигнем, е изключителен и ни прави уверени, че младите хора със сигурност ще променят света.  

Създадени бяха набор от видео материали, предлагащи знания и информация относно процесите, които се случиха в различните партньорски региони, както и по време на смесената онлайн-офлайн обучителна дейност за младите участници и уъркшоп фасилитатори.  

Тук ще споделим няколко примера. Ето едно video за това как може да се „дивайзне“ театрален етюд на базата единствено на няколко думи, превръщайки въпросните думи в история с много потенциал. 

Какво представлява сетивният лабиринт и как може да бъде създаван е споделено в чрез още един идеален video пример.

Как театър на потиснатите може да бъде използван за създаване на приобщаващи театрални продукции е обяснено в това video.

Кратки видео наръчници за вербатим театър могат да бъдат открити тук video 1 и тук video 2.

Сега да преминем към това, което се случи в Кардиф, Уелс през август 2022 година.

Упражненията за сплотяване на групата бяха наистина важни в началото на седмицата в Кардиф и бяха част от сутрешната ни рутина всеки от дните там. Видео за тази част от процеса е достъпно тук.  

Обучителите от партньорските организации работиха с групите млади хора и млади уъркшоп фасилитатори с цел да предоставят финални напътствия и разяснения относно различните театрални техники, посредством практически опит и упражнения. Видео относно тази част от процеса може да бъде намерено тук

Обучените уъркшоп лидери поеха отговорността за по-нататъшната креативна част и работиха в своите групи от млади хора, за да създадат театрални етюди, насочени към темата на проекта. Тук е налично видео. Как продължи този процес и как младите хора изпълниха възложените задачи е демонстрирано тук. Финализирането на различните етюди бе емоционален и изключително професионален етап от работата, както можете да видите от следното video

След представлението, което бе представено на последния ден в Кардиф, младежите се събраха, за да споделят как им е повлиял TIP в личен план и по отношение на театрални умения. Прекрасно видео от момента на споделяне дава представа за всичко това. 

В нашия YouTube канал са достъпни много други видео материали, включително такива с подробни аудио-описания. Последвайте линка в долното изображение и станете част от мрежата като се абонирате. 

Skip to content