Среща по проект GRT в Сесимбра, Португалия

След период на дълго чакане ...

Голяма част от консорциума по проект Обучение по златното сечение (Golden Ratio Teaching) успя да се събере за партньорска среща в Сесимбра, Португалия на 13-14 септември 2021 г. Експертите, които присъстваха физически на събитието - представители на българските НПО и училища - и португалските домакини от CREF създадоха условия за онези, които нямаха възможност да пътуват, да се включат виртуално и да допринесат за срещата.
Участниците имаха възможността да прегледат заедно събраните до момента урочни планове и да предложат допълнителни идеи за обогатяване.
Посещенията на училища, които CREF планираха и реализираха, демонстрираха класната стая на бъдещето във вариантите на нейното изпълнение на ниво начално и средно образование.
По време на срещата в Сесимбра, българският екип от CuBuFoundation и 39 СУ "Петър Динеков" успя да се сплоти, да прекара време в работа по урочни планове и да проведе мини обучителни дейности с фокус визуална фасилитация, използване на гласа и разказване на истории.